• Посилання скопійовано

Мінекономіки планує змінити Порядок №100, але не для всіх

Нагадаємо, що Порядком №100 встановлено правила розрахунку середнього заробітку для оплати відпускних, компенсації, відрядження. Мінекономіки розробило проєкт змін. Але він стосується тільки правил нарахування відпускних для працівників-бюджетників

Мінекономіки планує змінити Порядок №100, але не для всіх

5 жовтня 2022 року на сайті Федерації профспілок зʼявився проєкт постанови КМУ, яким пропонується внести зміну до Порядку обчислення середньої заробітної плати (далі -  Порядок №100).

Зауважимо, що протягом останнього року він вже двічі зазнавав змін: у грудні 2021 року (зміни для всіх роботодавців) та через війну Постановою КМУ №486 (про це ми писали тут). 

Цього разу Мінекономіки підготувало проєкт змін правил розрахунку середнього заробітку для працівників-бюджетників.

Зміни внесено до п. 7 Порядку №100, яким передбачений механізм обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпусток та компенсації за невикористані відпустки.

З метою економії бюджетних коштів та для коректного розрахунку середньої заробітної плати окремим категоріям працівників при оплаті часу відпусток і компенсації за невикористані відпустки, право на які набуто більше ніж за два попередні робочі роки, що передують поточному робочому рокові, пропонується застосування понижуючих коефіцієнтів.

Ось такі понижуючі коефіцієнти хочуть встановити:

За робочий рік, що передує двом останнім робочим рокам (3-й робочий рік) 0,9
За робочий рік, що передує трьом останнім робочим рокам (4-й робочий рік) 0,8
За робочий рік, що передує чотирьом останнім робочим рокам (5-й робочий рік) 0,7
За робочі роки, що передують п’яти останнім робочим рокам (6-й та наступні робочі роки) 0,6

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»