• Посилання скопійовано

Роботодавцям збільшили розмір компенсації за працевлаштування ВПО: рішення Уряду

Уряд вніс зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні

Роботодавцям збільшили розмір компенсації за працевлаштування ВПО: рішення Уряду

10 січня 2023 року Кабмін вніс зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Як розповів Т. Мельничук, зокрема,  доповнено механізми фінансування програми коштами Фонду загально-обов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (в межах фінансових можливостей) та інших джерел, не заборонених законодавством.

Крім того, збільшено щомісячний розмір компенсації витрат за кожну працевлаштовану особу.

Поки що остаточний текст Постанови КМУ не оприлюднений. Проєктом було передбачено збільшення розміру компенсації, виходячи з нового розміру мінімальної заробітної плати, до 6700 гривень. Досі компенсація витрат надавалася у розмірі 6500 грн щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується ЄСВ, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»