• Посилання скопійовано

Дозвіл на бронь 30% працівників для всіх підприємств, які не мають боргів: новий законопроєкт

Законопроєктом №11468 пропонується дозволити бронь працівників у кількості не більше ніж 30% у госпсуб`єктів будь-якої організаційно-правової форми, за умов відсутності у таких суб’єктів податкового боргу чи заборгованості зі сплати ЄСВ

Дозвіл на бронь 30% працівників для всіх підприємств, які не мають боргів: новий законопроєкт

7 серпня 2024 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №11468 "Про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов’язаних, які працюють у суб’єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми". Його авторами є О. Гончаренко, Ю. Яцик та Г. Мазурашу.

Як зазначено у пояснювальній записці, головною метою законопроєкту є розширення кола військовозобов’язаних, які підпадуть під бронювання на період мобілізації та на воєнний час, що дозволить не лише підприємствам, а й фізичним особам - підприємцям, що здійснюють свою діяльність у різних сферах економічної діяльності країни, бронювати своїх військовозобов’язаних працівників на період мобілізації та на воєнний час.

З цією метою пропонується:

1) дозволити бронювати також військовозобов’язаних, які працюють у госпсуб'єктів будь-якої організаційно-правової форми, за умов:

  • відсутності у таких суб’єктів податкового боргу, заборгованості щодо сплати єдиного внеску або іншої платіжної заборгованості, контроль за сплатою яких здійснюється контролюючими органами,
  • у кількості не більше 30% військовозобов’язаних працівників, які перебувають у трудових відносинах з такими суб’єктами та які уточнили свої облікові дані стосовно їх бронювання через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста або у ТЦК за місцем свого перебування або знаходження.

Щоправда, ці норми поширюватимуться на працівників, які перебувають станом на 1 січня 2024 року у трудових відносинах з суб’єктами господарювання, що здійснюють бронювання військовозобов’язаних;

2) внести зміни до статтей 3, 12, 23 та 24 шляхом додавання по тексту фрази про суб'єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми з метою розширення кола суб’єктів бронювання.

Очікується, що у разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»