• Посилання скопійовано

ФСС з ТВП: повернення часткової оплати за путівку застрахованій особі, що внесла кошти, але з різних причин не скористалася соцпослугою, можливе

Лист ФСС з ТВП від 03.01.2012 р. №01-16-3713 «Щодо повернення страхувальникам коштів, сплачених застрахованою особою як часткова оплата за путівку»

Виконавча дирекція ФСС з ТВП роз’яснила питання щодо повернення страхувальникам коштів, сплачених застрахованою особою як часткова оплата за путівку, яка не була нею використана.

Порядком отримання застрахованими особами та членами їхніх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (постанова правління ФСС з ТВП від 25.02.2009 р. №12) не передбачена можливість повернення застрахованим особам коштів, сплачених за санаторно-курортну путівку.

Проте якщо має місце факт оплати часткової вартості за одну путівку кількома застрахованими особами, ФСС з ТВП вважає за можливе повернути часткову оплату за путівку застрахованій особі, яка внесла до каси страхувальника кошти, але з різних причин не скористалася соцпослугою.

Для повернення цих коштів страхувальник повинен подати до робочого органу Фонду копії таких документів:

— документи, які підтверджують виняткові причини повернення путівки та неможливість її використання: листок непрацездатності або свідоцтво про смерть застрахованої особи, інформація про закриття оздоровниці, лист-відмова оздоровниці щодо перенесення термінів путівки, перерозподіл цієї путівки іншій застрахованій особі й факт подвійної оплати за одну путівку;

— копія платіжного доручення про перерахування страхувальником часткової вартості путівки або квитанції про часткову оплату, внесеної застрахованою особою.

На підставі звернення страхувальника про повернення часткової оплати вартості путівки робочий орган звертається до виконавчої дирекції відділення Фонду, яка, своєю чергою, разом із копіями підтвердних документів звертається до Виконавчої дирекції Фонду.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»