• Посилання скопійовано

«Афганцям» дозволили купувати будинки за державні гроші

Уряд вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів

Сьогодні Кабінет Міністрів України своєю постановою вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів.

Як відомо, у державному бюджеті на 2012 рік передбачено 50,9 млн грн для придбання житла воїнам-інтернаціоналістам (у 2010-му — не передбачалося взагалі, а житлові питання вирішувалися тільки через місцеві бюджети; у 2011-му — 20,0 млн грн).

Мінсоцполітики підготувало проект акта щодо внесення змін до Порядку використання цих коштів.

Зокрема, за пропозицією громадських об’єднань слово «квартира» замінено на слово «житло», що надасть можливість закуповувати також і житлові будинки, а це є важливим для місцевості, де немає квартир.

Водночас передбачено, що житлом забезпечуватимуться особи, які перебувають на квартирному обліку на початок року, в якому здійснюється використання відповідних коштів. Це дозволить у подальшому не вносити зміни до Порядку у разі продовження Програми на наступні роки (раніше було на 01.01.2011 р.).

Крім того, прийнятим Урядом рішенням визначено, що вартість 1 кв. м не повинна перевищувати нормативно встановленої вартості 1 кв. м для інвалідів ВВВ 1-ї групи (наприклад: мінімальна вартість 1 кв. м у м. Вінниці — 4934 грн, в інших населених пунктах області — 4290 грн; максимальна вартість у м. Києві ? 7990 грн) і що загальна площа житла, яка може бути придбана на одного члена сім’ї, становить 21 кв. м. Додатково на сім’ю передбачено ще 10,5 кв. м. При цьому одинокій особі може бути придбана однокімнатна квартира до 50 кв. м.

Також постановою уточнюється процедура розподілу бюджетних коштів між регіонами з урахуванням кількості осіб, які перебувають на квартирному обліку.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»