• Посилання скопійовано

Допомога при народженні дитини: умови призначення та виплати

Мінсоцполітики розглянуло окреме питання призначення державної допомоги при народженні дитини

Допомога при народженні дитини: умови призначення та виплати

Розмір та строк виплати допомоги, яка призначається одному з батьків дитини, визначається з урахуванням кількості живонароджених та усиновлених дітей, які до народження дитини перебували на утриманні особи, якій призначається допомога, її чоловіка (дружини), крім дітей, від виховання яких зазначена особа (її чоловік, дружина) відмовилась, а також дітей, які передані на виховання іншій особі, та повнолітньої дочки/сина чоловіка, які не були усиновлені дружиною. 

Якщо дитина, на яку батько сплачує аліменти, проживає разом з матір'ю, то при визначенні розміру допомоги при народженні наступної дитини, така дитина не буде враховуватися до складу сім'ї батька (Лист Мінсоцполітики від 16.07.2013 р. №865/5/75-13).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»