• Посилання скопійовано

У яких випадках можна отримати допомогу для догляду за хворою дитиною від ФСС?

ФСС навів перелік випадків, коли за його рахунок оплачується допомога для догляду за хворою дитиною

У яких випадках можна отримати допомогу для догляду за хворою дитиною від ФСС?

Фонд соціального страхування України повідомив у яких випадках можна отримати допомогу по догляду за хворою дитиною.

Допомогу по догляду від Фонду можна отримати, якщо ваша дитина віком до 14 років захворіла та потребує догляду за висновком лікаря.

Така допомога компенсує одному з працюючих батьків втрачений заробіток, починаючи з першого дня догляду.

Виплата нараховується на підставі лікарняного листка, а її розмір залежить від тривалості страхового стажу і визначається на загальних підставах: від 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).

Якщо дитина хворіє, Фонд фінансує допомогу за весь період, протягом якого вона потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Надання допомоги від Фонду по догляду за здоровою дитиною, яка знаходиться вдома через накладений карантин, не передбачено.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»