• Посилання скопійовано

Які документи має надати ФОП до ФСС, аби отримати декретні?

Разом зі заявою-розрахунком слід подати копії декларації та квитанцій про сплату ЄСВ за поточний рік та місяць настання страхового випадку; довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, копію листка непрацездатності; за необхідності підтвердження страхового стажу – довідку з органу ПФУ

Які документи має надати ФОП до ФСС, аби отримати декретні?

Фонд соціального страхування України повідомляє, що з 01.01.2021 набули чинності зміни, внесені Законом України від 13.05.2020 р. №592 «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників», до Закону №2464.

Слід зазначити, що відповідно до наказу Мінфіну від 19.06.2015 р. №578 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку» для призначення матеріального забезпечення, страхових виплат до фіскальних органів фізичною особою – підприємцем подається Податкова декларація платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця, з додатковою позначкою «Довідково».

Згідно з ч. 1 та 2 ст. 34 Закону №1105 підставою для фінансування страхувальників робочими органами Фонду є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами. Страхувальник відкриває окремий поточний рахунок для зарахування страхових коштів у банках у порядку, встановленому Національним банком України.

З метою контролю за використанням коштів Фонду, при подачі до робочого органу Фонду заяви-розрахунку для перерахування допомоги по вагітності та пологах до неї необхідно додавати:

  • копії поданої податкової декларації та квитанцій про сплату єдиного внеску за поточний рік та місяць настання страхового випадку;
  • довідку з територіального фіскального органу про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів;
  • копію листка непрацездатності;
  • за необхідності підтвердження страхового стажу – довідку з органу Пенсійного фонду України.

Також, для прискорення перевірки поданої фізичною особою-підприємцем заяви-розрахунку, така особа може додатково надати копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про реєстрацію підприємницької діяльності, копію витягу з реєстру платників єдиного податку (для фізичної особи-підприємця, яка обрала спрощену систему оподаткування).

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»