• Посилання скопійовано

Як отримати лікарняний та допомогу від ФСС у разі перебування за кордоном?

На підставі іноземного підтвердження (виписки чи довідки зі зазначеним діагнозом) лікар в Україні зможе створити медичний висновок дистанційно

Як отримати лікарняний та допомогу від ФСС у разі перебування за кордоном?

Фонд соціального страхування України на своєму телеграм-каналі розповідає як отримати лікарняний і допомогу від них, якщо ви за кордоном?

Передусім зверніться за медичною допомогою до місцевого лікаря. Він має надати вам документальне підтвердження факту тимчасової непрацездатності.

Далі зв’яжіться зі своїм лікарем в Україні, наприклад, за допомогою електронної пошти чи месенджера.

На підставі іноземного підтвердження (виписки чи довідки із зазначеним діагнозом) ваш лікар в Україні зможе створити для вас медичний висновок дистанційно.

Щойно медвисновок буде створено, е-лікарняний сформується автоматично – такий створений без особистого прийому лікарняний є підставою для отримання допомоги від Фонду соціального страхування України.

Подальша процедура відбувається, як і зазвичай: для отримання допомоги роботодавець має опрацювати е-лікарняний, сформувати за ним заяву-розрахунок і подати її до Фонду на оплату.

Слідкувати за станом оплати лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі ФССУ.

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»