• Посилання скопійовано

Олександр Клименко: мораторій на перевірки малого бізнесу подовжено

Державна податкова служба подовжить мораторій на перевірки малого бізнесу. Дрібних підприємців не турбуватимуть не лише у першому, а й у другому кварталі 2012 року.

Про це повідомив голова ДПСУ Олександр Клименко сьогодні після засідання Кабміну.

Він підкреслив, що чинний мораторій безумовно виконується. «Жоден інспектор чи податковий міліціонер не відвідав жодного ринку чи інше місце, де працюють підприємці. Малий бізнес узяв участь у створенні нової спрощеної системи оподаткування, а згодом отримав адаптаційний період для впровадження у своїй роботі нових вимог закону», — зазначив Олександр Клименко.

Крім того, продовжується скорочення кількості перевірок інших суб’єктів господарювання. План на перший квартал передбачає, що перевірятимуть лише 2 тис. підприємств.

Позаминулого року в Україні відбулося 23 тисячі перевірок. Минулого — 12 тис. У 2012 році їх буде близько 8 тис.

«Тобто за рік фіскальний контроль зменшився майже втричі і при цьому став якіснішим. Упроваджена система пошуку суб’єктів тіньової економіки дозволяє знаходити порушників дистанційно, виключно аналітичними методами. Не турбуючи при цьому сумлінних платників. І надалі ми будемо розвивати насамперед безконтактні способи моніторингу», — зауважив О. Клименко.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»