• Посилання скопійовано

Яким є максимальний термін проведення планової перевірки платника податків?

Відповідно до норм ПКУ терміни проведення планової перевірки платника податків залежать від категорії платника (великі, малі й інші), а також від низки факторів, що встановлюються під час перевірок.

Так, для великих платників податків термін планової перевірки не повинен перевищувати 30 робочих днів, суб’єктів малого підприємництва — 10 робочих днів, інших платників податків — 20 робочих днів.

Водночас ПКУ передбачається можливість продовження строків проведення перевірок для великих платників податків — на 15 робочих днів, суб’єктів малого підприємництва — на 5 робочих днів, інших платників податків — на 10 робочих днів.

Також слід зазначити, що ПКУ передбачається можливість зупинення документальної виїзної планової та позапланової перевірки великого платника податків на термін 30 робочих днів.

Крім того, терміни проведення перевірки можуть бути перенесені у зв’язку з відновленням платником податків втрачених (пошкоджених або достроково знищених) документів, а також у випадках необхідності отримання документів у правоохоронних та інших органів у разі їх вилучення (ст. 85 ПКУ).

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»