• Посилання скопійовано

Раду з питань держнагляду при ДРС реформують

Раду з питань держнагляду планують перетворити на дорадчий орган з питань контролю за якістю перевірок

Раду з питань держнагляду при ДРС реформують

ДРС нагадує, що Раду з питань державного нагляду (контролю) створили з метою виконання вимог Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та Порядку надання погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав, затвердженого спільним наказом Мінекономрозвитку України та ДРС від 20.01.2017 р. №56/5.

У лютому 2018 року набрала чинності Постанова КМУ від 18.12.2017 р. №1104, якою затверджений Перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Протягом 2018 року ДРС з урахуванням рекомендацій Ради з питань державного нагляду (контролю) розглянуто 4643 звернення органів державного нагляду (контролю) щодо надання погоджень на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованих звернень фізичних осіб про порушення суб’єктом господарювання їх законних прав (у 2017 році – 3074 звернення).

За результатами розгляду звернень ДРС у 2018 році надано 2904 погодження на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованих звернень фізичних осіб про порушення суб’єктом господарювання їх законних прав (2273 погоджень у 2017 році) та 911 відмов у погодженні (679 відмов у 2017 році). З урахуванням підстав, визначених Порядком, залишено без розгляду 828 звернень органів державного нагляду (контролю) (у 2017 році – 122).

У відповідності до Порядку, погодження ДРС на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) та/або вмотивовані відмови у погодженні оприлюднювались на офіційному веб-сайті ДРС у день їх надання – щоп’ятниці.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»