• Посилання скопійовано

Документи про продукцію складені іноземною мовою: як проводиться перевірка Держпраці?

Госпсуб’єкту надається строк до 30 робочих днів для перекладу документів і матеріалів. На цей час перебіг строку перевірки призупиняється

Документи про продукцію складені іноземною мовою: як проводиться перевірка Держпраці?

Держпраці в Кіровоградській області надає роз'яснення щодо того які дії суб’єкта господарювання, якщо під час перевірки характеристик продукції органом ринкового нагляду встановлено, що документи про продукцію складені іноземною мовою.

Господарюючому суб’єкту надається строк до 30 робочих днів для здійснення перекладу документів і матеріалів. При цьому на цей час перебіг строку перевірки призупиняється. Проте переклад не завжди вимагається. За згодою органу ринкового нагляду документи і матеріали, необхідні для здійснення ринкового нагляду, їх копії можуть надаватися йому мовою оригіналу або іншою мовою, ніж мова діловодства та документації державних органів, якщо ця мова є зрозумілою для посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд.    

Зазначене викладено у ч. 10 ст. 23 Закону України «Про державний нагляд таконтроль нехарчової продукції».

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»