• Посилання скопійовано

МОЗ планує ліквідувати Держпродспоживслужби – Мінекономіки проти

Мінекономіки проти ліквідації Держпродспоживслужби та розподілу її повноважень між МОЗ і новим органом при Мінекономіки

МОЗ планує ліквідувати Держпродспоживслужби – Мінекономіки проти

Як пише «Європейська правда», про це йдеться у листі Мінекономіки до профільних асоціацій та громадських організацій, який є у розпорядженні редакції.

У листі пояснюють, що Міністерство охорони здоров’я підготувало проєкт рішення уряду, за яким існуюча Держпродспоживслужба (Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів) має бути реорганізована, і контроль безпеки та якості харчових продуктів передадуть новому органу – «Державній службі по контролю захворювань України».

Проєкт планують винести на наступне засідання уряду. 

«На наше переконання, будь-які трансформації органів влади, що відповідають за санітарне та епідеміологічне благополуччя населення на фоні значного збільшення захворюваністю коронавірусною інфекцією COVID-19 в Україні, є вкрай небезпечним заходом. До того ж такий крок може негативно позначитися на адміністративному навантаженні на бізнес, погіршити бізнес-клімат, спричинити неприйнятні затримки у надання адміністративних послуг і оформлення документів дозвільного характеру», – зазначає Мінекономіки у листі. 

Мінекономіки просить профільні асоціації висловити свою офіційну позицію щодо цієї ініціативи та надіслати міністерству. Ймовірно, позиції від асоціацій планують використати як додатковий аргумент проти ліквідації Держпродспоживслужби.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Європейська правда

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»