• Посилання скопійовано

Увага! Держпродспоживслужба перевіряє СГ щодо дотримання антитютюнового законодавства

За інформацією Держпродспоживслужби, за результатами перевірок бездимного законодавства 55% суб’єктів господарювання не дотримуються встановлених вимог

Увага! Держпродспоживслужба перевіряє СГ щодо дотримання антитютюнового законодавства

Держпродспоживслужба здійснює нагляд (контроль) за суб’єктами господарювання щодо дотримання бездимного законодавства.

На підставі скарг громадян за 4 місяці проведено 70 позапланових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення. Порушення встановлені у 55,7% перевіреної кількості.

Всього під час перевірок виявлено такі порушення:

  • розміщення попільничок або куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства – 49%;
  • порушення заборони реклами, стимулювання продажу та спонсорства тютюнових виробів – 51%.

До 36 підприємств, що порушили вимоги законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, застосовано фінансові санкції на суму 1,3 млн грн, з яких у добровільному порядку сплачено 145,0 тис. грн. Стягнуто у судовому порядку – 123,0 тис. грн. Наразі у судовому порядку стягується фінансових санкцій на суму 153,0 тис. грн.

Протягом І півріччя 2023 року територіальними органами Держпродспоживслужби розглянуто 111 пропозицій, скарг та заяв від фізичних осіб щодо виконання суб’єктами господарювання антитютюнового законодавства.

Нагадуємо, що з квітня Держпродспоживслужба відновила контроль за дотримання антитютюнового законодавства, у тому числі заборони куріння у приміщеннях кафе, барів, ресторанів згідно з наказом МОЗ від 17.03.2023 №522.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»