• Посилання скопійовано

Чи можна переглянути інформацію про об'єкти оподаткування в Е-кабінеті?

Для платників податків передбачена також можливість переглянути інформацію про об'єкти оподаткування через Електронний кабінет (в приватній частині)

Чи можна переглянути інформацію про об'єкти оподаткування в Е-кабінеті?

Офіс великих платників податків ДПС звертає увагу на необхідність дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо обліку об’єктів оподаткування, а також на зміни стосовно порядку його ведення.

Органами Державної податкової служби України, з метою здійснення податкового контролю, забезпечується ведення обліку платників податків, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням (пп. 19-1.1.7; пп. 19-1.1.8; п. 63.3 ПКУ).

В свою чергу, платник податків зобов’язаний стати на облік у контролюючих органах, повідомляти про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням у порядку, встановленому податковим законодавством (ст. 16 ПКУ).

Безпосередньо порядок надання платниками податків повідомлень про об’єкти оподаткування (за формою №20-ОПП) визначений наказом Мінфіна від 09.12.2011 р. №1588 (із змінами і доповненнями) (далі – наказ №1588), відповідні норми якого (в т.ч., п. 8.2, п. 8.4, п. 8.6, п. 8.8 розділу VIII) зазнали змін згідно із наказом від 24.06.2020 р. №323.

Так, наказом №1588 уточнено, що у повідомленні за формою №20-ОПП надається інформація як по власних об’єктах оподаткування, так і по орендованих або переданих в оренду (п. 8.4 наказу №1588). Також визначені випадки, коли застосовується принцип укрупнення інформації щодо об’єктів оподаткування (зокрема, у разі розташування об’єктів оподаткування за однією адресою) та коли узагальнення відповідної інформації не є можливим (зокрема, по об'єктах майна, що підлягають державній реєстрації з отриманням відповідного реєстраційного номера) (п. 8.4 наказу №1588).

Крім того, оновленою редакцією наказу №1588 передбачений окремий порядок надання відомостей про об’єкти оподаткування, що зареєстровані у відповідному державному органі без присвоєння реєстраційного номера (кадастрового номера, реєстраційного номера об'єкта нерухомого майна) – в паперовому вигляді із доданням копії документа, що підтверджує державну реєстрацію об'єкта оподаткування (п. 8.4 наказу №1588).

Відтепер, для платників податків передбачена також можливість переглянути інформацію про об'єкти оподаткування через Електронний кабінет (в приватній частині) (п. 8.8 наказу №1588).

Нагадаємо, що для зручності платників податків та упередження технічних питань і помилок стосовно формування відомостей, повідомлення за формою №20-ОПП заповнюється із дотриманням пам'ятки, наведеної у Додатку до Повідомлення за формою №20-ОПП.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»