• Посилання скопійовано

До уваги «єдинників»! За III квартал слід звітувати уже за новою формою декларації

Нагадуємо, що за 9 місяців 2017 року платники єдиного податку повинні уже звітувати за новою формою декларації. Крім того, для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди, нові форми декларацій також слід використовувати з 01.10.2017 р.

До уваги «єдинників»! За III квартал слід звітувати уже за новою формою декларації

Нагадаємо, що ще 5 травня 2017 року набрав чинності наказу Мінфіну від 17.03.2017 р. № 369, яким внесено зміни до:

Докладніше про зміни ми розповідали тут та в аналітиці тут.

Як відомо, відповідно до п. 46.6 ПКУ, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Усе про єдиний податок
у вашій поштовій скриньці!

Нова тематична розсилка від редакції. Ви точно нічого не пропустите

Підписатись

Хочете подивитись, як це виглядає?

Зважаючи на це та оскільки базовим податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку III групи є календарний квартал, а для платників I та II груп – календарний рік, то нові форми декларацій будуть використовуватись:

  • платниками III групи - для складання звітності за 9 місяців 2017 року починаючи з 01.10.2017 р.,
  • платниками I та II груп - для складання звітності за 2017 рік – з 01.01.2018 р.

При цьому для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди, вказані форми декларацій будуть використовуватись з 01.10.2017 р.

Це підтверджують й податківці у загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорії 107.08 та 108.01.05).

Форми нових декларацій в електронному вигляді уже доступні в "Реєстрі електронних форм податкових документів" на сайті ДФСУ.

За даними оновлення електронної бази звітних документів ДФС для нової форми декларації юросіб-"єдинників" ІІІ групи встановлено формат J0103507, а для декларації фізосіб-"єдинників" ІІІ групи – формат  F0103306.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»