• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ з податкової політики «за» зміни у сплаті ЄСВ самозайнятими особами

2 грудня на черговому засіданні комітету ВРУ з фінансової та податкової політики було розглянуто та рекомендовано до прийняття законопроект №2166. Про це поговоримо далі

Комітет ВРУ з податкової політики «за» зміни у сплаті ЄСВ самозайнятими особами

Нагадаємо, 20 вересня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №2166 "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо усунення дискримінації за колом платників)". Про це ми писали тут

Ним пропонується внесення змін до статей 4 та 7 Закону про ЄСВ, доповнивши перелік осіб, які звільнені від сплати ЄСВ, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність, а також звільнити осіб, які провадять незалежну професійну діяльність від сплати ЄСВ "за себе" за умови взяття їх на облік як ФОПів та провадження ними одного виду діяльності одночасно в якості фізосіб –підприємців та самозайнятих осіб.

Але за позицією Комітету, запропонована редакція нового п. 5 ст. 4 потребує доопрацювання до другого читання, оскільки для цих категорій осіб передбачені різні бази оподаткування єдиного внеску, що дасть можливість мінімізувати розмір внеску.

Хоча Комітет ВРУ з питань фінансової та податкової політики не погоджується з такою нормою, проте рекомендує прийняти законопроект за основу у І читанні. А вже до ІІ читання у законопроект № 2166 мають внести зміни щодо неможливості мінімізувати сплату ЄСВ.

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»