• Посилання скопійовано

Як перевірити бізнес-партнерів: поради від ДПС

Податківці навели перелік критеріїв перевірки бізнес-партнерів

Як перевірити бізнес-партнерів: поради від ДПС

Офіс великих платників податків нагадує платникам як здійснити перевірку своїх бізнес партнерів та на які критерії звернути увагу перед укладання з ними договору.

Головні критерії для відбору бізнес партнера:

1. Вид економічної діяльності повинен відповідати здійсненим операціями наданим послугам або реалізованим товарам.

Зверніть увагу на дозвільні документи щодо отриманих послуг та товарів (ліценції, дозволи, тощо).

Наприклад:

2. Відсутність податкового боргу, отримати інформацію можливо на сайті ДПС в розділі – Дізнайся більше про свого бізнес-партнера.

3. Земельні ділянки (власні або орендовані), а також нерухоме майно платника податків перевірити їх наявність можливо на сайті – Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

4. Кваліфікований персонал для сфери надання послуг. Поцікавтесь у бізнес партнера про достатню кількість трудового ресурсу, яким будуть виконуватися роботи (послуги) з ідентифікацією таких осіб.

5. Основні засоби. У разі здійснення операцій що потребують основних засобів (основних фондів) наприклад: послуги зберігання, транспортування, відвантаження або переробки, варто звернути увагу на об’єкти які будуть задіяні в цій діяльності та їх зв'язок з бізнес партером який надає такі послуги.

Слід зазначити, що платник податків зобов’язаний повідомляти за формою №20-ОПП про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням які використовуються у господарській діяльності контролюючі органи за основним місцем обліку (п. 63.3 ПКУ).

Додаткову інформацію щодо бізнес-партнера також можливо отримати шляхом аналізу судових рішень (ухвал, постанов) наявних в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Перевірити підрядників та промоніторити зміни їх інформації можна – Youcontrol.com.ua.

Щоб перевірити надійність ділового партнера достатньо знати його податковий номер або ж точну його назву.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»