• Посилання скопійовано

Як Мінфін вирішуватиме проблеми ФОПів?

За словами Маркарової, у ФОПів є дві проблеми: це робота програмних РРО та майбутні стосунки з податковою. Як ДПС та Мінфін буде вирішувати їх, поговоримо далі

Як Мінфін вирішуватиме проблеми ФОПів?

Міністр фінансів Оксана Маркарова розповіла, як у міністерстві будуть вирішувати проблеми фізичних осіб-підприємців. Про це вона сказала у ході години запитань до уряду у Верховній раді, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра, зараз на щотижневій основі засідають групи задля вирішення проблем ФОПів.

"Що стосується фізичних осіб-підприємців, то ми не тільки чуємо їх. Ми зараз фактично на щотижневій основі проводимо групи. Це і координаційна рада, яка організована в Міністерстві економічної політики, і група, яка опрацьовує основні проблеми справжніх ФОПів. Тобто не тих, хто використовує цю систему для ухиляння від сплати податків у великих компаніях", - заявила Маркарова.

З її слів, у ФОПів є дві проблеми, які намагатимуться вирішити в Мінфіні та податковій службі.

"Перше - наскільки прозоро, безкоштовно і просто запрацює система електронних РРО. Ми зараз над цим працюємо, буде декілька роз'яснень Мінфіну, у нас є рік на це. По-друге, вони бояться щодо їх майбутніх стосунків з податковою. Тому ми найближчим часом разом з податковою службою вийдемо з виконанням, в тому числі указу президента... Це стосується того, яким чином податкова не буде фактором ризику, не буде негативним фактором для справжніх підприємців. Ми їх дуже поважаємо і націлені створити для них правильні умови діяльності", - додала вона.

Нагадаємо, в Раді планують зареєструвати законопроект, який скасовує необхідність вести паперову книгу обліку для фізичних осіб - підприємців, які не платять ПДВ.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»