• Посилання скопійовано

Паркуватися на місці інваліда стане дорого

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення правил паркування, зупинки, стоянки транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю»

Паркуватися на місці інваліда стане дорого

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект №5629 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю, - про це зазначає 112.ua

Законопроект у доопрацьованому до другого читання вигляді передбачає штраф від 1020 до 1700 грн за зупинку чи стоянку автівок на місцях для інвалідів, проте це не стосується випадків вимушеної стоянки.

З тексту вилучили абзац про заборону штрафувати громадян з явними ознаками інвалідності за відсутності у них відповідних документів - автор поправки зазначив, що це “не предмет регулювання данного законопроекту”, а окрім того й так зрозуміло, адже жоден поліцейський не буде складати протокол на водія з явними ознаками інвалідності за стоянку на місці для інвалідів.

Якщо біля будівлі немає позначених місць для паркування людей з інвалідністю, відповідальним за це посадовцям та юрособам загрожує штраф від 1020 до 1700грн.

Нагадаємо, 19 червня 2014 року президент України Петро Порошенко підписав закон про введення штрафів за порушення правил парковки. Парковка транспортних засобів на місцях, призначених для безкоштовного паркування, особами, які не мають пільг, зараз несе із собою штраф для водіїв від 340 до 510 грн.

Джерело: 112.ua

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»