• Посилання скопійовано

Підприємець на II групі єдиного податку не може надавати послуги самозайнятій особі

У такому разі він порушує умови, встановлені Податковим кодексом для II групи платників єдиного податку, - вважають податківці

Підприємець на II групі єдиного податку не може надавати послуги самозайнятій особі

ДФС у м. Києві у листі від 04.02.2016 №71/В/26-15-12-02-14 нагадує, що пунктом 291.4 ПКУ визначено, що однією з умов перебування фізичних осіб - підприємців на II групі платників єдиного податку є здійснення господарської діяльності з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню.

Отже, якщо підприємець - платник єдиного податку II групи надає послуги самозайнятій особі, яка здійснює незалежну професійну діяльність, то такий підприємець порушує умови, встановлені ПКУ для II групи платників єдиного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»