• Посилання скопійовано

Нюанси зберігання книги обліку фізособою-«єдинником» ІІІ групи з найманими працівниками

Книга заповнюється фізособою-«єдинником» у будь-якому разі самостійно. Відповідно й зберігається вона безпосередньо у нього

Нюанси зберігання книги обліку фізособою-«єдинником» ІІІ групи з найманими працівниками

ДПС у Закарпатській області роз’яснює особливості зберігання книги обліку доходів та витрат ФОП – платнику ЄП у разі здійснення підприємницької діяльності в декількох місцях.

Книгу обліку доходів ведуть платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість. Книгу обліку доходів і витрат ведуть платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість. Це  передбачено ст. 296 ПКУ. Форми книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат та порядки їх ведення затверджено наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 р. №579.

У разі здійснення підприємницької діяльності у декількох місцях з використанням найманих працівників фізичні особи – підприємці у графі 2 Книг за підсумками робочого дня зазначають суму коштів, яку отримали наймані працівники протягом робочого дня. При цьому нормами ПКУ та Порядків не передбачено ведення Книг окремо найманими працівниками фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку.

Тобто, незважаючи на використання найманих працівників Книга заповнюється фізичною особою – підприємцем самостійно. Враховуючи вищезазначене, Книга зберігається безпосередньо у фізичної особи – підприємця платника єдиного податку.

Джерело: ДПС у Закарпатській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»