• Посилання скопійовано

Бізнес обговорив практичні кейси бронювання співробітників

Під час зустрічі обговорювали строки підтвердження заброньованих та особливості взаємодії з державними органами. Так, у середньому відповідь від Мінекономіки можна отримати через 4 тижні з моменту надходження до них заявки на бронювання

Бізнес обговорив практичні кейси бронювання співробітників

17 листопада Комітет безпеки та захисту бізнесу Європейської Бізнес Асоціації провів захід, присвячений процедурі бронювання працівників та розгляду практичних кейсів бронювання. Спікерами виступили представники юридичної фірми Asters, а саме директор з розвитку Олексій Урос та радник Антон Сінцов.

У першій частині заходу ми обговорили загальні питання щодо процедури бронювання,  заповнення документів, способів встановлення військово-облікової спеціальності, можливостей бронювання ФОП та працівників іноземних компаній, які не мають юридичної особи в Україні тощо. Крім того, спікери поділилися інформацією, яку вони отримали під час стратегічних зустрічей з Міністерствами. Так, робота ведеться щодо визначення критеріїв бронювання для підприємств критичної інфраструктури – для них процедура буде максимально спрощена, але дозволятиметься забронювати лише 40% працівників від загальної кількості військовозобов’язаних в компанії. Також було повідомлено про перестороги Уряду щодо запуску процедури єВідрядження та мобілізаційних завдань для певних категорій підприємств.

Другу частину заходу було відведено на Q&A, тож учасники скористалися можливістю поставити свої питання. Разом зі спікерами ми розібрали практичні кейси, пов’язані з підготовкою належного пакету документів, збором обґрунтувань для бронювання працівників, отриманням мобілізаційних завдань та їх альтернатив. До того ж ми говорили про строки підтвердження заброньованих та особливості взаємодії з державними органами.

Так, в середньому відповідь від Мінекономіки можна отримати через 4 тижні з моменту надходження до них заявки на бронювання.

***

Читайте також:

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»