• Посилання скопійовано

Нацбанк про розрахунки в сфері електронної комерції

Регулятор розглянув питання щодо здійснення покупцем операцій через програмно-технічний комплекс самообслуговування (ПТКС)

Нацбанк про розрахунки в сфері електронної комерції

Нацбанк у листі від 19.10.2016 р. № 57-0002/86441 зазначив, що здійснені через ПТКС операції з внесення готівки для подальшого зарахування її на рахунок отримувача відносяться до розрахунків у готівковій формі.

Під час здійснення розрахунків через ПТКС формується касовий документ. Перелік обов'язкових реквізитів, які мають містити квитанції ПТКС, визначено пунктами 1.21 та 1.22 глави 1 розділу IV Інструкції. Зокрема, повинна бути зазначена інформація про:

  • платника;
  • отримувача;
  • код отримувача;
  • номер рахунку отримувача;
  • найменування банку (філії, відділення) отримувача;
  • код банку отримувача.

Реквізити касових документів, що формуються із застосуванням платіжних пристроїв за результатами касових операцій, заповнюються як клієнтами, так і в автоматичному режимі платіжного пристрою, які використовують бази даних автоматизованої системи.

Читайте також: ДФСУ про особливості розрахунків та повернення товару, придбаного через інтернет

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»