• Посилання скопійовано

Що робити у разі виходу з ладу РРО на АЗС

У разі виходу з ладу спеціалізованого РРО для автозаправних станцій проведення розрахункових операцій може здійснюватися лише з використанням належним чином зареєстрованого резервного РРО

Що робити у разі виходу з ладу РРО на АЗС

При цьому у разі відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється, - розповідають у ДФС у Закарпатській області.

Відповідно до Положення про Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, умовою включення моделі РРО до Державного реєстру РРО є її відповідність встановленим фіскальним вимогам.

Згідно Технічних вимог до спеціалізованих електронних контрольно-касових апаратів для автозаправних станцій (далі – Вимоги), до складу спеціалізованого електронного контрольно-касового апарату (далі – ЕККА) для АЗС повинні входити такі функціональні блоки як, зокрема, програмно-технічні засоби управління паливно-роздавальними колонками (далі – ПРК) та фіскальний блок.

Фіскальний блок, механізм друкування чеків, контрольної стрічки та звітів, а також програмно-технічні засоби управління електронними ПРК повинні розміщуватися в єдиному корпусі (п. 5 Вимог).

Пунктом 21 Вимог передбачено, що відпускання пального повинно блокуватися:

- всіма ПРК – у разі від’єднання механізму друкування чеків, контрольної стрічки та звітів або відсутності електроживлення ЕККА;

- окремим роздавальним краном ПРК – у разі відсутності зв’язку ЕККА з ПРК, при нероздрукуванні чека за останнім замовленням на відпускання пального через цю ПРК, а також у разі ненадходження до оперативної пам’яті фіскального блока інформації про обсяг відпущеного пального або її надходження із дискретністю, що перевищує 1 літр.

Таким чином, норми Вимог передбачають керування відпусканням пального з ПРК одним спеціалізованим ЕККА для АЗС.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»