• Посилання скопійовано

Держпідприємництво пропонує відмовитися від паперових лікарняних

Держпідприємництво розробило і направило в Міністерство охорони здоров'я і Кабінет міністрів офіційний лист з пропозиціями щодо впровадження електронного реєстру листків непрацездатності

Держпідприємництво пропонує відмовитися від паперових лікарняних

Представниками Держпідприємництва було запропоновано розглянути можливість запровадження електронного реєстру (обліку) втрати тимчасової працездатності (далі - Реєстр), з метою скасування паперових примірників бланків листка тимчасової непрацездатності. Було запропоновано надати індивідуальні ключі доступу лікарям до Реєстру, завдяки яким вони самостійно вноситимуть дані про тимчасову непрацездатність пацієнта.

Лікар надаватиме пацієнту відомості у звичайній паперовій формі із зазначенням номеру запису у Реєстрі, часу непрацездатності, та ставитиме свої реквізити (підпис лікаря з написаним власноруч прізвищем, іменем, по-батькові, а також печаткою).

Особа надаватиме за місцем роботи такі відомості до відділу кадрів, які самостійно перевірятимуть, шляхом доступу до Реєстру, достовірність наданих відомостей та передаватимуть дані до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Представники Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у ході наради висловили повну підтримку ініціатив Держпідприємництва стосовно запровадження електронного Реєстру та зазначили, що наразі в Україні вже успішно реалізований пілотний проект у чотирьох областях по впровадженню електронного Реєстру.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»