• Посилання скопійовано

ВРУ прийняла Закон про створення Вищого антикорупційного суду

Парламент схвалив за основу та в цілому законопроект №8497 «Про створення Вищого антикорупційного суду»

ВРУ прийняла Закон про створення Вищого антикорупційного суду

Парламент схвалив за основу та в цілому законопроект №8497 «Про створення Вищого антикорупційного суду» (ВАКС), передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосували 265 нардепів.

Законом передбачається створити Вищий антикорупційний суд із місцезнаходженням у місті Києві та доручити Кабміну забезпечити фінансування заходів, пов'язаних з його утворенням і діяльністю. При цьому підкреслюється, що витрати, пов'язані з реалізацією положень закону, будуть здійснюватися за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті України на 2018 рік.

У розділі «Прикінцеві положення» уточнюється, що даний закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Кабміну доручається здійснити в межах компетенції заходи, пов'язані з утворенням Вищого антикорупційного суду, а Державній судовій адміністрації - вжити заходів, необхідних для реалізації документа.

Нагадаємо, Державний департамент Сполучених Штатів Америки привітав закон про антикорупційний суд. Варто зазначити, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує від України скасування суперечливої ​​норми про апеляцію у законі «Про Вищий антикорупційний суд».

***

Від редакції:

Нагадаємо, що нещодавно Петро Порошенко відповідно до положень Конституції України вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про утворення Вищого антикорупційного суду». Ми про це писали тут>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»