• Посилання скопійовано

Під час інернет-покупок звертайте увагу на наявність інформації про найменування і точну адресу госпсуб’єкта

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів вкотре закликає споживачів бути уважними при купівлі товарів через мережу Інтернет та замовлення товарів з доставкою додому

Під час інернет-покупок звертайте увагу на наявність інформації про найменування і точну адресу госпсуб’єкта

Таке звернення спричинене великою кількістю звернень та скарг споживачів, що останнім часом надходить на адресу Держпродспоживслужби та стосуються недобросовісних дій суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність через інтернет-магазини та реалізують продукцію поза торгівельними приміщеннями.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів звертає увагу, що при пропонуванні до продажу та безпосередньо при продажу товарів такі продавці зобов’язані надавати інформацію про найменування (організаційно-правову форму: ФОП, ПП, ТОВ тощо та назву) та точну адресу суб’єкта господарювання. З більш детальним переліком інформації, яка повинна надаватися продавцем можна ознайомитися тут.

Наголошуємо, що відсутність інформації про найменування та місцезнаходження продавця унеможливлює проведення перевірок з боку Держпродспоживслужби за скаргами споживачів.

Нагадуємо, що запорукою позитивного вирішення проблемної ситуації, що складається у споживачів із такими продавцями, при зверненні до органів захисту споживачів є наявність інформації про найменування суб’єкта господарювання та точну адресу, за якою ним здійснюється господарська діяльність.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»