• Посилання скопійовано

ДФС про визнання контрольованими операцій із міжнародними організаціями

Господарські операції підприємства з Європейським Банком Розвитку та Реконструкції визнаються контрольованими за умови їх відповідності критеріям, визначеним пп. 39.2.1 ПКУ

ДФС про визнання контрольованими операцій із міжнародними організаціями

ДФСУ у листі від 10.02.2017 р. №2580/6/99-99-15-02-02-15 нагадує, що відповідно до пп. 14.1.159 ПКУ, пов’язані особи – це юридичні та/або фізичні особи, відносини між якими можуть впливати на умови або економічні результати їх діяльності чи діяльності осіб, яких вони представляють, з урахуванням критеріїв, визначених у пп. "а", "б", "в" цього підпункту.

Зокрема, юридичні особи визнаються пов’язаними особами, якщо одна юридична особа безпосередньо та/або опосередковано (через пов’язаних осіб) володіє корпоративними правами іншої юридичної особи у розмірі 20% і більше.

Юридична особа – нерезидент Європейський Банк Розвитку та Реконструкції (ЄБРР) для цілей оподаткування є пов’язаною особою із підприємством.

Таким чином, господарські операції підприємства з ЄББР визнаються контрольованими за умови їх відповідності критеріям, визначеним пп. 39.2.1 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»