• Посилання скопійовано

Нюанси виправлення помилок з акцизу з 1 серпня

Податківці підкреслили, що не підлягають заповненню графи 5, 6 та 7 додатка 8 до декларації акцизу щодо нарахування штрафів 3%, 5% та пені відповідно

Нюанси виправлення помилок з акцизу з 1 серпня

ДПС у Вінницькій області нагадує, що Законом України від 30.06.2023 №3219-ІХ  внесено зміни до п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ. Зокрема, п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ доповнено пп. 69.38, відповідно до якого тимчасово, на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України у разі самостійного виправлення платником податків з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених ст. 50 ПКУ, помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання, такий платник звільняється від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених п. 50.1 ПКУ, та пені. Відповідно не підлягають заповненню графи 5, 6 та 7 додатка 8 до Декларації акцизного податку «Розрахунок суми акцизного податку, що збільшує або зменшує податкові зобов’язання внаслідок виправлення самостійно виявленої помилки, допущеної в попередніх звітних періодах» щодо нарахування штрафів 3%, 5% та пені відповідно. Зазначене застосовується до податкової звітності, яка подається з 1 серпня 2023 року і до припинення або скасування воєнного стану.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»