• Посилання скопійовано

Як додавати нові коди щодо товарів та послуг у таблиці даних?

Дублювання даних у таблицях даних платника податку не допускається. Тобто коди товарів/послуг, які були зазначені в раніше прийнятій таблиці, не потрібно повторювати в наступних таблицях

Як додавати нові коди щодо товарів та послуг у таблиці даних?

ДПС у Полтавській області розповідає, що таблиця даних платника податку складається за тими операціями, які є типовими. 

Коди послуг (ДК 016-2010) повинні містити від 5 до 14 знаків (крапка теж рахується як знак). Коди в податкових накладних/розрахунках коригування також мають вказуватися у такому ж вигляді, у якому вони були наведені у таблиці даних платника податку. Якщо на послуги був 5-значний код, то такий же 5-значний код повинен використовуватись і в податкових накладних/розрахунках коригування. 

У разі значної кількості видів діяльності доцільно подавати окремі таблиці для основних і неосновних видів діяльності. 

Діяльності можна поділити за групами та відобразити інформацію щодо них окремо. Електронна форма таблиці (ідентифікатор J(F) 1312303) передбачає обмеження у 99 рядків. Тому рекомендуємо відображати в таблиці даних платника податку коди тих товарів (послуг), які найчастіше придбаваються платником та/або реалізуються.

Якщо товари/послуги були придбані у неплатника ПДВ, то тоді коди УКТЗЕД/ДКПП треба підбирати та вказувати самостійно. 

Звертаємо увагу, що нормами Порядку  зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (зі змінами), не передбачено алгоритму додавання кодів товарів/послуг УКТЗЕД/ДКПП до вже врахованої таблиці даних платника податку.    

Дублювання даних у таблицях даних платника податку не допускається. Тобто коди товарів/послуг, які були зазначені в раніше прийнятій таблиці, не потрібно повторювати в наступних таблицях.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»