• Посилання скопійовано

У ПКУ зʼявиться строк для оскарження рішень ДПС щодо неврахування таблиць даних та ризиковості платників ПДВ

За законопроєктом №10321, у ПКУ планують встановити строк у 10 р. дн. для оскарження рішень регіональних комісій ДПС про неврахування таблиці даних та про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості

У ПКУ зʼявиться строк для оскарження рішень ДПС щодо неврахування таблиць даних та ризиковості платників ПДВ

Ми вже писали, що 6 грудня Уряд ухвалив свій законопроєкт, яким заплановано змінити правила оскарження рішень ДПС про неврахування таблиці даних та про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості, а також ввести окрему ставку акцизу на промислові замінники тютюну. 

Тепер на сайті ВРУ вже зареєстровано цей  законопроєкт №10321 та зʼявився його текст>> 

Тож зупинимося на змінах для платників ПДВ.

За текстом законопроєкту п. 56.23 ПКУ, в якому йдеться про правила оскарження рішень про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку,  планують оновити.

Так, за новою редакцією пп. 56.23.1 ПКУ таке оскарження проводитиметься шляхом подання скарги до ДПСУ протягом 10 робочих днів, що настають за днем прийняття рішення про відмову або присвоювання статусу ризикового платника. 

Слід зазначити, що кардинально це мало що змінить. Адже наразі ці строки прописані у Порядку №1165, хоча в ПКУ і не вказані.

Також у ПКУ зʼявиться і строк для розгляду ДПСУ таких скарг. Вони розглядатимуться протягом 10 календарних днів, наступних за днем отримання такої скарги, у порядку, визначеному КМУ. При цьому строк розгляду скарги не може бути продовжено.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»