• Посилання скопійовано

Нюанси коригування неоподатковуваних ПДВ операцій в декларації з ПДВ

Зменшення/збільшення обсягів операцій, що не є об’єктом оподаткування ПДВ, відображають у рядку 5 декларації. Для платників податку, які заповнюють рядок 5, обов’язковим є подання додатка 5

Нюанси коригування неоподатковуваних ПДВ операцій в декларації з ПДВ

Податківці у підкатегорії 101.24 ЗІР підкреслили, що  відповідно до пп. 6 п. 3 розд. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, у рядку 5 податкової декларації з ПДВ (далі – Декларація) вказуються обсяги операцій з:

  • постачання товарів/послуг, що не є об’єктом оподаткування;
  • постачання послуг за межами митної території України та послуг, що здійснюються за межами митної території України, з урахуванням їх місця постачання відповідно до п. 186.2186.3 ст. 186 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755 ( далі – ПКУ);
  • постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування та коригування за такими операціями.

Для платників податку, які заповнюють рядок 5, підприємств (організацій) осіб з інвалідністю та платників податків, які одночасно відповідають критеріям, визначеним п. 68 підрозд. 10 розд. XX «перехідні положення» ПКУ обов’язковим є подання (Д5) (додаток 5).

Виходячи із зазначеного, зменшення/збільшення обсягів операцій, що не є об’єктом оподаткування ПДВ, операцій з постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до п. 186.2, 186.3 ст. 186 ПКУ за межами митної території України, операцій, які звільнені від оподаткування, яке відбувається у зв’язку із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунком у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або поверненням постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, відображають у рядку 5 Декларації.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»