• Посилання скопійовано

Невідповідність ЕЦП на податковій накладній ініціалам особи, що її склала: що з податковим кредитом?

Невідповідність ЕЦП ініціалам і прізвищу особи, яка склала податкову накладну, не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту , - зауважуть у ДФСУ

Невідповідність ЕЦП на податковій накладній ініціалам особи, що її склала: що з податковим кредитом?

ДФСУ у листі від 17.03.2016  р. №5889/6/99-99-19-03-02-15 наголошує, що платник податку зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її  в ЄРПН. П. 201.1 статті 201 ПКУ встановлює перелік обов’язкових реквізитів податкової накладної.

Далі, після складення накладної та/або розрахунку коригування в електронній формі, на них накладається ЕЦП посадових осіб постачальника. ЕЦП, що накладається на податкову накладну при її реєстрації, та ініціали і прізвище особи, яка її склала, повинні належати одній особі, якій делеговано право підпису податкових накладних.

Водночас податкова накладна, складена й зареєстрована в ЄРПН платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту (п. 201.10 ПКУ).

Накладна, що містить помилки в реквізитах, визначених п. 201.1 ст. 201 ПКУ (крім коду товару згідно з УКТ ЗЕД), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов’язань, є підставою для віднесення покупцем сум податку до податкового кредиту.

Отже, невідповідність ЕЦП, що накладається на накладну при її реєстрації, ініціалам і прізвищу особи, яка склала накладну, не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»