• Посилання скопійовано

Нарахування ЄСВ на зарплату '' чорнобильця'' до встановлення йому інвалідності

ДФСУ розглянула питання щодо нарахування ЄСВ на різницю між попереднім заробітком і заробітком на новій роботі до встановлення інвалідності або одужання, але не більше одного року, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Нарахування ЄСВ на зарплату '' чорнобильця'' до встановлення йому  інвалідності

ДФСУ у листі від 04.10.2017 р. №2123/5/99-99-13-02-01-16/ІПК нагадує, що відповідно до абзацу третього п. 7 част. першої ст. 20 Закону №796-ХІІ  при переведенні у зв’язку із станом здоров'я на нижчеоплачувану роботу працівникам, які мають статус постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачується різниця між попереднім заробітком і заробітком на новій роботі до встановлення інвалідності або одужання, але не більше одного року.

Оплата при переведенні працівника на нижчеоплачувану роботу у випадках і розмірах, передбачених чинним законодавством, відноситься до фонду основної заробітної плати.

Водночас, постановою КМУ від 22.12.2010 р. №1170 затверджено Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок.

Згідно пункту 7 розділу І Переліку виплати в установленому розмірі особам, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи (крім надбавок та доплат до тарифних ставок (окладів, посадових окладів) у розмірах, передбачених законодавством, за роботу на територіях радіоактивного забруднення, оплата додаткових відпусток, що надаються відповідно до Закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"), не є базою для нарахування ЄСВ.

Враховуючи викладене, різниця між попереднім заробітком і заробітком на новій роботі до встановлення інвалідності або одужання, але не більше одного року, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, є базою нарахування ЄСВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»