• Посилання скопійовано

Витрати, понесені підприємцем як фізособою, не можуть включатися до обліку

ДФС розглянула питання щодо формування сум витрат на будівництво фізособою — підприємцем на загальній системі оподаткування та особливостей формування ПДВ за цими витратами

Витрати, понесені підприємцем як фізособою, не можуть включатися до обліку

ДФС у Полтавській області у листі від 29.08.2016 р. №867/.../16-31-13-01-26 зазначила, що будь-які операції з продажу об'єктів рухомого і нерухомого майна оподатковуються як доходи фізосіб, а не фізосіб-підприємців на підставі права власності на такі об'єкти майна.

Отже, якщо право власності на майно згідно з чинним законодавством не належить фізичній особі — підприємцю та доходи від продажу такого майна не є доходами від підприємницької діяльності, такі платники не можуть включати до складу витрат витрати, пов'язані з придбанням (спорудженням) та утриманням основних засобів, а також до складу податкового кредиту з ПДВ — суми ПДВ, сплачені у зв'язку з таким придбанням (спорудженням) та утриманням основних засобів.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»