• Посилання скопійовано

Уточнююча звітність з прибутку згідно з ППР за формою «П» не подана: чи буде відповідальність?

Чи передбачена відповідальність за неподання уточнюючої податкової звітності протягом 10 календарних днів відповідно до податкового повідомлення-рішення за формою «П», якщо за результатами перевірки контролюючим органом було зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток?, - роз'яснює ДФС

Уточнююча звітність з прибутку згідно з ППР за формою «П» не подана: чи буде відповідальність?

ДФС у ЗІР (категорія 102.25) зазначає, що згідно з п. 2 розд. II Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків, затверджено наказом Мінфіну, від 28.12.2015 р. №1204, у разі зменшення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток контролюючим органом складається податкове повідомлення-рішення за формою «П».

Формою «П» податкового повідомлення-рішення (додаток 9 до Порядку № 1204) передбачено, що протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення (при проведенні процедури адміністративного або судового оскарження - протягом 10 календарних днів, наступних за днем її закінчення), частина суми від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток, яку було завищено, підлягає виправленню платником податків у показниках податкової звітності з податку на прибуток.

ПКУ не передбачено відповідальності платників податків за порушення термінів подання такої уточнюючої звітності відповідно до податкового повідомлення-рішення за формою «П».

При цьому ДФС зазначає, що неподання уточнюючої податкової декларації з податку на прибуток відповідно до податкового повідомлення-рішення щодо необхідності виправлення показників такої декларації може призвести до визначення контролюючим органом податкових зобов’язань з податку на прибуток та нарахування штрафних санкцій за наслідками перевірок наступних податкових (звітних) періодів.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»