• Посилання скопійовано

Подання податкової звітності в електронній формі через посередників - можливе?

Чи можуть платники податків подавати звітність засобами електронного зв’язку в електронній формі та листуватись з контролюючими органами через посередників?

Подання податкової звітності в електронній формі через посередників - можливе?

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 135.05) насамперед нагадала, що податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено ПКУ, в один із таких способів: 

  • особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
  • надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Згідно з Інструкцією № 233 платник податку може надіслати до контролюючого органу засобами телекомунікаційного зв’язку податкові документи в електронному вигляді, після того як з ним укладено договір про визнання електронних документів, а також контролюючому органу надано посилені сертифікати відкритих ключів, сформовані АЦСК.

Отримати посилені сертифікати відкритих ключів посадових осіб підприємства, що мають право підпису (керівника, бухгалтера), та з урахуванням п. 48.3 ПКУ печатки підприємства (за наявності), платник податків може в будь-якому включеному до системи подання податкових документів в електронному вигляді АЦСК.

Згідно з п. 42.4  ПКУ з платниками податків, які подають звітність в електронній формі, листування з контролюючими органами може здійснюватися засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Іншого нормами ПКУ не передбачено.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»