• Посилання скопійовано

Не подали звітність до ФСС: яка відповідальність?

За несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності страхувальники притягатимуться до адмінвідповідальності

Не подали звітність до ФСС: яка відповідальність?

Постановою ФСС №28 запроваджена єдина форма Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду за двома видами загальнообов’язкового державного соціального страхування (у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та/або на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності).

Тому, посадові особи підприємств, установ, організацій, фізичні особи, які використовують найману працю, за несвоєчасне подання звітності або неподання встановленої звітності притягатимуться до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачені ст. 165-4 та 165-5 КУпАП (несвоєчасне подання звітності або неподання встановленої звітності) тільки один раз.

Застосування до правопорушника конкретної норми КУпАП здійснюватиметься залежно від того, за яким видом соціального страхування наявна заборгованість у Звіті страхувальника.

***

Читайте також:

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»