• Посилання скопійовано

Планують списати борги за придбане в кредит майно у разі його руйнування: зареєстровано законопроєкт

За законопроєктом №7441-1 кредит щодо зруйнованого майна буде або «заморожено» до отримання компенсацій, або прощено (у випадку, коли зруйноване єдине житло або єдине авто)

Планують списати борги за придбане в кредит майно у разі його руйнування: зареєстровано законопроєкт

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі зазначив, що 

він разом з іншими народними депутатами зареєстрували законопроєкт №7441-1 про внесення змін до ПКУ та деяких законодавчих актів України щодо підтримки позичальників, майно яких було знищено або зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. З текстом законопроєкту поки ознайомитися неможливо. Але його картку вже створено на сайті ВРУ.

 

Подробиці від Гетманцева 

Через повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України значна частина громадян України втратила своє житло та інше майно.

Певна кількість таких громадян придбала таке майно в кредит та мають ще заборгованість перед кредиторами. В той же час виникла ситуація, коли житло чи автомобіль зруйновані, а борг залишився.

Законопроектом №7441-1 запропонований конкретний механізм полегшення становища позичальників, які втратили кредитне нерухоме житлове майно або автомобіль.

Залежно від місцезнаходжнення майна та можливості офіційної фіксації пошкоджень визначаються дії як позичальників, так і кредиторів, внаслідок яких кредит буде або «заморожено» до отримання передбачених законодавством компенсацій, або прощено (у випадку, коли зруйноване єдине житло позичальника або його єдиний автомобіль).

***

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»