• Посилання скопійовано

Працівник відпрацював неповний місяць: розраховуємо середню зарплату для лікарняного

Мінсоцполітики нагадало, як обчислити середню зарплату для розрахунку лікарняних, якщо у розрахунковому періоді особа не працювала повний календарний місяць з поважних причин

Працівник відпрацював неповний місяць: розраховуємо середню зарплату для лікарняного

Мінсоцполітики у листі від 13.10.2016 р. №334/18/99-16 нагадує, що середньоденна заробітна плата обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період (12 календарних місяців) заробітної плати на кількість календарних днів перебування у трудових відносинах у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин.

Поважними причинами вважається:

  • тимчасова непрацездатність,
  • відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами,
  • відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком,
  • відпустка без збереження заробітної плати.

Місяці розрахункового періоду (з першого до першого числа), в яких застрахована особа не працювала з поважних причин, виключаються з розрахункового періоду.

Наприклад, якщо у червні 2016 року, який входить до розрахункового періоду, застрахована особа повний календарний місяць (з першого до першого числа) жодного дня не працювала з поважної причини(тимчасова непрацездатність). Отже, цей місяць виключається з розрахункового періоду. Відповідно, при обчисленні середньої зарплати не враховується й матеріальна допомога, нарахована у цьому місяці.

Новини на тему:

***

У цьому листі Мінсоцполітики також розповіла про порядок виплати допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами за сумісництвом у разі, якщо зарплата нижча за мінімальний розмір. Про це читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»