• Посилання скопійовано

Медпрацівників можна буде залучати до роботи за договором ЦПХ: законопроект

Законопроект №2445 про самоврядування медичних професій передбачає поширення застосування ЦПД, контрактної форми укладання трудових договорів на медичних працівників

Медпрацівників можна буде залучати до роботи за договором ЦПХ: законопроект

Федерація профспілок України розповідає, що проект Закону №2445 від 14.11.2019 про самоврядування медичних професій в Україні передбачає поширення застосування цивільно-правових угод, контрактної (строкової) форми укладання трудових договорів на медичних працівників, є спробою підміни профспілок так званим «самоврядуванням»!

Це порушує ратифіковані Україною міжнародні договори, зокрема Конвенцію МОП №158 про припинення трудових відносин з ініціативи роботодавця та Рекомендації МОП: №166 щодо припинення трудових відносин з ініціативи роботодавця, №198 про трудові правовідношення, Конвенції МОП №86 про свободу асоціації та захист права на організацію, Директиву Ради ЄС 1999/70/ЄС від 28 червня 1999 р.

У Декларації МОП про соціальну справедливість в цілях справедливої глобалізації, прийнятій на 97-й сесії Міжнародної конференції праці 10 червня 2008 року, відзначається, що практика приховування трудових відносин у формі цивільних чи комерційних домовленостей завдає шкоди інтересам працівників і роботодавців, є зловживанням і не відповідає концепції гідної праці!

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»