• Посилання скопійовано

Коли підвищать виплати особам, які виходили на пенсію з 2014 року

Для людей, які виходили на пенсію з 2014 року, процес осучаснення буде здійснений автоматично вже у 2019 році, - Павло Розенко

Коли підвищать виплати особам, які виходили на пенсію з 2014 року

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що відтепер осучаснення пенсій буде автоматичним і здійснюватиметься за чіткою формулою.

«Процес осучаснення буде входити в постійний режим. Для цього вже не потрібно жодних додаткових рішень», - сказав він в ефірі радіо «Голос столиці».

Віце-прем’єр зазначив, що осучаснення пенсій здійснюватиметься за формулою, яка чітко виписана в ухвалених нещодавно законах: «Виписана чітка формула, в якій прив’язка іде до двох основних параметрів – зростання середнього розміру зарплати та інфляційні чинники».

Павло Розенко зауважив, що зараз найбільшу доплату до пенсії отримують ті, хто виходив на пенсію до 2014 року.

«Процес осучаснення пенсій був призупинений ще у 2011 році Урядом Януковича-Азарова. І ми прийшли до того, що за ці 6 років отримали колосальну проблему із соціальною справедливістю. Мінімальний розмір пенсії ми все-таки підвищували, і з 2013 року він зріс приблизно на 600 грн, а тим людям, які мали значний трудовий стаж і достойну зарплату, за ці 6 років пенсія не перераховувалась жодного разу. Тому очевидно, що ті, кому пенсія не перераховувалася весь цей час, отримали додаток більший, ніж ті, хто виходив на пенсію після 2013 року. Але це не крапка, це лише кома. Ті люди, котрі виходили на пенсію з 2014 року, для них процес осучаснення буде здійснений вже у 2019 році і здійснений він буде автоматично», - пояснив він.

***

Читайте також:

Що змінилося у зв'язку з пенсійною реформою: коментар та інфографіка від ПФУ 

Пенсійна реформа: наслідки для роботодавців та підприємців 

5 важливих змін у нарахуванні ЄСВ у зв'язку з пенсійною реформою 

Мінсоцполітики про зарахування до стажу роботи періоду догляду за дитиною у контексті пенсійної реформи 

Усі новини на тему>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»