• Посилання скопійовано

Уряд вніс зміни до Положення про територіальні центри cоцобслуговування

Кабінет Міністрів України вніс зміни до своєї постанови від 29 грудня 2009 року №1417

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 7 листопада 2012 року.
Як поінформував заступник міністра соціальної політики України — керівник апарату В’ячеслав Коломієць, представляючи проект відповідного акта (постанови) на засіданні уряду, нині в Україні функціонують 735 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), якими обслуговуються майже півтора мільйона осіб, у т. ч. 1,3 мільйона — безоплатно.
Водночас практика діяльності цих закладів засвідчила, що під час застосування норм Положення про територіальні центри, затвердженого саме згаданою вище постановою, часом виникають проблемні питання. З метою їх врегулювання Мінсоцполітики й підготувало проект постанови щодо внесення необхідних змін.
Ними, зокрема, конкретизується, що соціальні послуги безоплатно надаються особам, які мають рідних похилого віку або інвалідів, оскільки вони самі мають право отримувати такі послуги. Крім того, функції контролю за додержанням законодавства покладено на місцеві управління праці та соціального захисту населення (раніше ці функції були покладені на головні управління праці та соціального захисту населення).
Також спрощується процедура отримання та надання особами відповідних документів. Наприклад, передбачено, що витяг з Державного реєстру правочинів про відсутність укладеного громадянином договору довічного утримання надається за необхідності, а для отримання довідки про склад сім’ї органи праці та соціального захисту населення надсилатимуть відповідний запит до підприємств, установ, організацій або виконавчого органу сільської (селищної) ради за місцем реєстрації громадянина.

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»