• Посилання скопійовано

Працівники, які були прийняті з виплатою компенсації, не можуть бути звільнені з ініціативи роботодавця

Мінсоцполітики у листі від 20.06.2013 р. №Д4-01-3626/0/6-13 розглядає питання про компенсацію за створення нових місць

Працівники, які були прийняті з виплатою компенсації, не можуть бути звільнені з ініціативи роботодавця

Мінсоцполітики нагадує, що фізична особа - підприємець має право одержувати за рахунок коштів Фонду на випадок безробіття:

1) як роботодавець - інформаційно-консультаційні та інші послуги, передбачені законодавством;

2) як застрахована особа - матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги.

Законом України "Про зайнятість населення", який набув чинності з 1 січня 2013 року, передбачено стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць і працевлаштування на них громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, зокрема молоді, якій надається перше робоче місце, одиноких батьків, інвалідів, осіб, яким до настання пенсійного віку залишилося 10 і менше років та інших.

Компенсація роботодавцю виплачується щомісяця протягом одного року з дня працевлаштування особи за умови збереження його зайнятості протягом 2 років.

Крім цього, зазначено, що суб'єкт малого підприємництва, який створює нові робочі місця і працевлаштовує на них безробітних на 2 роки, протягом року може отримувати щомісячну компенсацію в розмірі єдиного внеску. При цьому працівники, які були прийняті на роботу з виплатою компенсації, не можуть бути звільнені з ініціативи роботодавця та за згодою сторін.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»