• Посилання скопійовано

Держпраці продовжує перевіряти оптових та роздрібних торговців пальним

Під час проведення позапланових заходів звертається увага на наявність дозвільних документів та декларацій відповідності на виконання робіт підвищеної небезпеки, проведення ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки

Держпраці продовжує перевіряти оптових та роздрібних торговців пальним

Держпраці в Житомирській області повідомляє, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 11.03.2021 №10033/1/1-20, з 12 березня 2021 року фахівці Управління Держпраці здійснюють позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та оформлення трудових відносин у суб’єктів господарювання, у сфері управління (володіння, користування) яких перебувають місця виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Під час проведення позапланових заходів першочергово звертається увага на наявність дозвільних документів та декларацій відповідності на виконання робіт підвищеної небезпеки, експлуатацію механізмів, устатковання, проведення ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки. Також інспектори праці управління перевіряють питання навчання працівників з охорони прці, забезпечення їх засобами індивідуального, колективного захисту та питання оформлення трудових відносин.

На даний момент на території Житомирської області інспектори праці вже провели  235 позапланових перевірок АЗС (АГЗП) та виявили 1051 порушення нормативно-правових актів з охорони праці, у тому числі суттєві технічні порушення, які створюють загрозу життю і здоров’ю працівників цих заправок. Директорам цих заправок надані обов’язкові до виконання приписи із вказаними порушеннями вимог нормативно-правових актів, які потрібно усунути. Якщо ж вони не ліквідують їх у встановлені терміни, тоді до суб’єктів господарювання будуть застосовані заходи адміністративного впливу.

Також зафіксований один випадок недопуску суб’єктом господарювання посадових осіб управління до проведення інспекційного відвідування, зокрема з питань оформлення трудових відносин з найманими працівниками у сфері оптової і роздрібної торгівлі пальним, внаслідок чого роботодавцю доведеться сплатити штраф у розмірі 16 мінімальних заробітних плат (96 000 гривень).

Крім того, у складі міжвідомчої робочої групи з проведення спільних заходів із ліквідації нелегального обігу та нелегальної роздрібної торгівлі пальним та нафтопродуктами на території Житомирщини, фахівці управління Держпраці здійснюють огляди місць ймовірно несанкціонованого збуту пального згідно графіка, складеного робочою групою.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці у Житомирській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»