• Посилання скопійовано

Суми відшкодування комунальних послуг включаються до доходу підприємця-орендодавця

Чи включаються до доходу підприємця на загальній системі оподаткування, який здає в оренду нерухоме майно, авансові платежі з оплати комунальних послуг?

Відповідно до п. 177.2 ст. 177 ПКУ об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізособи-підприємця.

Враховуючи вищевикладене, до складу загального оподатковуваного доходу зараховується виручка, що надійшла фізособі-підприємцю як у грошовій, так і в натуральній формі, та інші доходи, які пов’язані зі здійсненням підприємницької діяльності, у т. ч. отримані від орендаря суми відшкодування витрат на оплату спожитих комунальних послуг (згідно з договором оренди).

Крім того, згідно з п. 177.6 ст. 177 ПКУ якщо фізособа-підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних нею видів такої діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податку — фізосіб.

З відповідей на запитання підприємців, наданих податківцями Херсонщини на громадському обговоренні податкового законодавства України

 

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»