• Посилання скопійовано

Підприємець торгує підакцизними товарами в роздріб: як відображати їх в Книзі обліку доходів і витрат?

Податківці надали індивідуальну консультацію щодо порядку ведення Книги обліку доходів і витрат фізичною особою - підприємцем на загальній системі оподаткування, що здійснює роздрібну торгівлю підакцизними товарами

Підприємець торгує підакцизними товарами в роздріб: як відображати їх в Книзі обліку доходів і витрат?

ДФС у Закарпатській області в індивідуальній консультації від 21.05.2018 р. №2236/ІПК/07-16-13-02-12 зазначила, що суми акцизного податку з реалізованих фізичною особою - підприємцем на загальній системі оподаткування роздрібної торгівлі підакцизних товарів не включаються до його доходу та витрат, тому не відображаються в Книзі обліку доходів і витрат.

При цьому пунктом 9 Порядку №481 визначено, що дані Книги використовуються самозайнятою особою для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Водночас податківці нагадують, що Порядком №547 передбачено внесення сум акцизного податку з реалізованих фізичною особою - підприємцем на загальній системі оподаткування роздрібної торгівлі підакцизних товарів до Книги обліку розрахункових операцій.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»