• Посилання скопійовано

У самозайнятої особи змінилося робоче місце: які документи подавати до ДФС?

Податківці навели порядок повідомлення самозайнятими особами про зміни їхніх робочих місць (офісів)

У самозайнятої особи змінилося робоче місце: які документи подавати до ДФС?

Податківці в «ЗІР» (категорія 119.06) зазначають, що якщо місце проживання платника податку не змінилося, а змінилася адреса робочого місця, платник подає до ДПІ за основним місцем обліку заяву за ф. №5-ОПП з оновленою інформацією про робоче місце, або повідомлення за ф. №20-ОПП про зміну даних про об’єкт оподаткування.

Якщо змінилося робоче місце платника податків, яке знаходиться на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, ніж місце його постійного проживання або розташування попереднього робочого місця, такий платник податків повинен протягом десяти робочих днів після зміни місцезнаходження місця подати один із наступних документів:

  • заяву за ф. №17-ОПП яка може бути подана як до контролюючого органу за неосновним місцем обліку, так і до контролюючого органу за основним місцем обліку;
  • повідомлення за ф. №20-ОПП яке подається до контролюючого органу за основним місцем обліку;
  • заяву за ф. №5-ОПП, подану приватним нотаріусом до контролюючого орану за основним місцем обліку.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»